Warning: Table './d1394_drupal/cache' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed query: UPDATE cache SET data = 'a:995:{s:13:\"theme_default\";s:5:\"fever\";s:13:\"filter_html_1\";s:1:\"1\";s:18:\"node_options_forum\";a:1:{i:0;s:6:\"status\";}s:18:\"drupal_private_key\";s:64:\"5fe6eae150af4e56112c001190001c50f30fff335724864ea3d95df181c7224f\";s:10:\"menu_masks\";a:30:{i:0;i:127;i:1;i:125;i:2;i:63;i:3;i:62;i:4;i:61;i:5;i:60;i:6;i:59;i:7;i:58;i:8;i:57;i:9;i:56;i:10;i:31;i:11;i:30;i:12;i:29;i:13;i:28;i:14;i:25;i:15;i:24;i:16;i:22;i:17;i:21;i:18;i:15;i:19;i:14;i:20;i:13;i:21;i:12;i:22;i:11;i:23;i:7;i:24;i:6;i:25;i:5;i:26;i:4;i:27;i:3;i:28;i:2;i:29;i:1;}s:12:\"install_task\";s:4:\"done\";s:13:\"menu_expanded\";a:1:{i:0;s:9:\"menu-user\";}s:9:\"site_name\";s:5:\"FLOPS\";s:19:\"file_directory_temp\";s:23:\"sites/default/files/tmp\&quo in /data/web/virtuals/1394/virtual/www/includes/database.mysql.inc on line 136

Nový bezdrátový kontrolér, přístupové body a systém správy licencí DLMS od společnosti D-Link | FLOPS

D-Link

Bezdrátový kontrolér DWC-1000 a přístupové body DWL-3600AP a DWL-6600AP pro centrální bezpečnou správu WLAN ve všech frekvenčních pásmech

Praha, 21. květen 2012 - D-Link rozšířil svoji řadu WLAN produktů o tři novinky. První z nich je bezdrátový kontrolér DWC-1000 pro řízení bezdrátové sítě. Nové škálovatelné ovládací zařízení automaticky řídí, monitoruje a optimalizuje provoz interiérových WLAN N přístupových bodů (AP), mezi které patří další dvě novinky DWL-3600AP a DWL-6600AP. Bezdrátový kontrolér DWC-1000 podporuje všechny 802.11n standardy v pásmu 2,4 a 5 GHz. Pomocí nového systému správy licencí DLMS (D-Link License Management System) je k němu možné připojit až 24 přístupových bodů. Nové rozšiřující VPN licence navíc umožňují rozšířit funkcionality DWC-1000 o funkce VPN, směrovače a firewallu.

Centrální ovládání bezdrátové sítě s DWC-1000
Nový bezdrátový kontrolér zajišťuje centrální správu připojených přístupových bodů z jednoho místa. Zařízení má čtyři gigabitové ethernetové LAN porty, dva gigabitové doplňkové porty, dva USB 2.0 porty a konzolový RJ-45 port. Přes USB porty je možné sdílet tiskárny nebo soubory z připojeného paměťového média, což je ideální řešení pro firemní pobočky s omezenou síťovou infrastrukturou. DWC-1000 samostatně detekuje dostupné přístupové body ve WLAN, automaticky je nakonfiguruje a optimalizuje jejich provoz. Nový řídící přepínač je také vybaven funkcí automatického zotavení sítě, která udržuje celou WLAN v provozu i v případě nečekaného výpadku signálu, jenž může být způsoben závadou některého z přístupových bodů. V takovém případě je zvýšen výstupní výkon sousedních AP pro zlepšení pokrytí signálem v rámci WLAN.

DWC-1000 je prvním produktem využívajícím nový licenční systém D-Link – DLMS, který je založen na modelu D-Link Assist a který standardizuje zákaznické postupy pro aktivaci softwarových licenčních klíčů nebo dodatečné rozšiřování funkcí produktů. Registrovat i spravovat produkty a aktivovat licence lze centrálně přes samoobslužný portál D-Link. K dispozici jsou také rozšiřující licence na AP a VPN. Licence na AP zvyšují počet řízených přístupových bodů až na celkový počet 24 AP. Rozšiřující licence na VPN pak rozšiřují funkcionality DWC-1000 prostřednictvím dvojice doplňkových portů o funkce VPN routeru a firewallu, což je spojeno s vyšší redundancí, například při překonání výpadku linky a vyrovnávání zátěže. Při maximálním stupni rozšiřovací licence může systém řídit skupiny složené až ze čtyř DWC-1000, ke kterým je připojeno celkem až 96 přístupových bodů.

DWC-1000 disponuje také rozsáhlou sadou zabezpečovacích funkcí WIDS (Wireless Intrusion Detection & Prevention System), jež detekují pirátské přístupové body a klienty v bezdrátové síti a blokují potenciální hrozby i neoprávněné přístupy. Funkce Captive Portal umožňuje zabránit bezdrátovým klientům v přístupu k síti, dokud nejsou důkladně prověřeni.

Inovativní přístupové body DWL-3600AP a DWL-6600AP
Nové přístupové body nabízejí rychlost přenosu dat rychlostí až 300 Mb/s ve frekvenčním pásmu 2,4 GHz a DWL-6600AP navíc také v pásmu 5 GHz. Obě zařízení jsou vybavena 2x2 MIMO anténami pro dosažení vysokého vysílacího výkonu a optimálního pokrytí za všech provozních podmínek. Dále nabízejí funkci vyrovnávání zátěže pro optimalizaci velkého objemu síťového provozu a dva provozní režimy. Jako samostatné AP v menších WLAN instalacích mohou volitelně fungovat jako skupina (cluster). Jakmile administrátor nakonfiguruje jeden z těchto AP, lze stejná nastavení přenést také do všech ostatních AP. Do jedné skupiny lze zapojit až 16 AP a další možností je nainstalovat AP spolu s DWC-1000. V této konfiguraci bezdrátový kontrolér zajišťuje neustálou optimalizaci provozu každého řízeného DWL-3600AP nebo DWL-6600AP z hlediska volby vysílacího kanálu a výkonu.

DWL-3600AP a DWL-6600AP podporují nejnovější Wi-Fi bezpečnostní standardy, jako jsou WPA, WPA2 Personal/Enterprise s podporou RADIUS serveru a 802.1X. Podpora více názvů sítě (Multi SSID) spolu s VLAN segmentací zaručuje, že jsou interní a hostitelské WLAN navzájem přísně oddělené, a vestavěná funkce Wireless Multi Media QoS zajišťuje přednostní přenos dat pro klienty provozující audio, video nebo hlasové aplikace.

Řídicí přepínač bezdrátové sítě DWC-1000 a bezdrátové přístupové body DWL-3600AP a DWL-6600AP jsou  na českém trhu dostupné v doporučených maloobchodních cenách:
DWC-1000          17 135 Kč
DWL-3600AP     7 230 Kč
DWL-6600AP     11 980 Kč
AP licence pro 6 přístupových bodů (DWC-1000-AP6-LIC)         7 265 Kč
VPN licence (DWC-1000-VPN-LIC)                                                  5 765 Kč
Výše uvedené ceny jsou bez DPH.

Pro více informací o společnosti D-Link navštivte www.dlink.cz nebo www.facebook.com/dlinkcz.